چونلي هان در ادامه گفت: در اين فرآيند، يونسکو قصد دارد شکافهاي ديجيتالي بين کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه، جوامع دانش محور شهري و روستايي و مردان و زنان را کاهش دهد.
وي در خصوص اقداماتي که يونسکو در زمينه فرهنگ از طريق مرکز ميراث جهاني انجام داده است يادآور شد: در اين راستا کارگاههاي آموزشي بين المللي و همايشها به گسترش مفاهيم و کاربري فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطي براي بايگاني الکترونيکي و استانداردسازي در ميراث فرهنگي کمک کرده است.
چونليهان با بيان اينکه مراکز متعدد و ملي و بينالمللي از اين فناوري در امر بايگاني، حفاظت و مديريت آثار فرهنگي به صورت مشترک پيروي کردهاند افزود: از جمله اين مراکز ميتوان به موزه الکترونيکي، نمايشگاه الکترونيکي، کتابخانه الکترونيکي و آرشيو الکترونيکي اشاره کرد.
وي با بيان اينکه فناوريهاي اطلاعاتي و ارتباطي بستر بسيار مناسبي براي آموزش فرهنگ و معلمان است تصريح کرد: فناوري اطلاعاتي به عنوان ابزار کليدي براي ايجاد اشتغال در بخش فرهنگي و کساني که نياز به فراگيري بهترين تجربيات در سراسر دنيا را دارند محسوب ميشود و بهترين روش براي ارتقا صنعت گردشگري محلي و محصولات فرهنگي است.
چونليهان با تاکيد بر اينکه ايران از صنعت فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطي برخوردار است اظهار کرد: با توجه به قدمت تاريخي ايران و ميراث فرهنگي ملموس و غيرملموس آن، مانعي براي ايجاد سيستمهاي مبتکرانه که به ارتقاي فرهنگي ايران منتهي شوند وجود ندارد.
وي با بيان اينکه نوآوري زماني ميسر است که تمام مردم اعم از مرد و زن پير و جوان و روستائي و شهري استعداد و نگرش خود را با يکديگر تبادل کنند افزود: مديريت کيفي دانش در صورتي رشد خواهد کرد که تمامي مردم دسترسي مناسب و يکسان به دانش در حال پيشرفت داشته باشند.
چونلي هان در خاتمه با بيان اينکه کشور ايران نيازمند روشهايي است که بخش خصوصي، دانشگاهيان و جوامع کاربر از گروههاي مختلف را گردهم آورده و الگوهاي جديد تجاري ايجاد کنند خاطرنشان کرد: لازم است توانايي جوانان ايران جهت استفاده براي پيشبرد فرهنگ ايران به سوي عصر جديد اطلاعاتي مورد توجه و قدرداني قرار گيرد./115
انتهای پیام/